Elektronikproduktion | 11 november 2008

Justerad kredit för Elgigantens moderbolag

Dixon, som är Elgigantens moderbolag, har kreditvärdighetsproblem. Leverantörerna hotar nu att stoppa försäljningen till företaget.
Efter att kreditförsäkringsbolaget Atradius sänkt kreditvärdigheten för det brittiska Dixons har flera av Elgigantens leverantörer krävt förskottsbetalning för att leverera varor. ”Vi har haft några frågeställningar, men vi har inga problem att betala våra leveranser”, säger Elgigantens vd Anders Nilsen till Market.

Betalningssvårigheterna för Dixons har fått ett antal stora elektronikleverantörer att överväga att stoppa försäljningen till koncernens bolag för att deras fordringar kan stå oförsäkrade, enligt uppgifter som Market tagit del av. ”Vi i Norden är extremt solida, det tror jag alla vet, och vi gjorde över en miljard i vinst förra året. Elgiganten fyller sitt eget centrallager och sist jag kollade var det extremt mycket varor där”, säger Anders Nilsen till Market.

Däremot bekräftar kreditförsäkringsbolaget Atradius Sverigechef Magnus Lindgren för it24 att bolaget inte längre försäkrar fordringar på vissa återförsäljare.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-2