Komponenter | 14 november 2008

Everspin introducerar ny generation MRAM minneschips

Everspin Technologies utökar sin MRAM-produktgrupp med BGA-kapsling mot minnes- och konsumentmarknaden.
Everspin Technologies, som är en avknoppning från Freescale Semiconductor, utökar i år sin MRAM-produktgrupp för minnes- och konsumentmarknaden med att införa ny utökad databredd och BGA-kapsling. Everspins MRAM-produktgrupp omfattar nu 8-bitars och 16-bitars databredder, SRAM kompatibel TSOPII och BGA-kapslingsalternativ, som används inom majoriteten av batteristödda SRAM och icke-flyktiga RAM-tillämpningar.

"Vi mäter utvecklingen inom industrins nya minnesteknikprogram utifrån vem som är redo att ta order och leverera produkter i dag, och MRAM har fortfarande tydligt ledningen”, säger Bob Merritt, partner på Convergent Semiconductors.

Everspins två nya 8-bitars MRAM-produkter är idealiska minnen för 8-bitars mikroprocessorer och ASSP som RAID-on-chip som används i system för lagring och dataservrar. Everspin erbjuder också ett nytt 48-pins BGA-alternativ både för den nuvarande 16-bitars familjen och den nya 8-bitars MRAM produktfamiljen. BGA-kapslingen är stifts- och footprintskompatibel med lågeffekt-SRAM. Detta ger kunden möjlighet att krympa MRAM ytan med tre gånger, jämfört med en TSOPII-kapsel.

Läs mer på evertiq.com

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1