Elektronikproduktion | 17 november 2008

259 Motorola-anställda kan sägas upp till jul

Det första steget i uppsägningarna av 259 Motorola-anställda har tagits.
Motorola har beslutat att stänga sin danska utvecklingsavdelningen i Nørre Sundby, och det har lett till att avdelningens 259 anställda är i fara. För närvarande arbetar Motorola med möjligheten att hitta en lösning för de anställda, men enligt Ing.dk/elektroniks information har myndigheterna meddelats att om ett stort antal personer ska sägas upp, och att detta gäller alla 259 anställda. Ett möjligt datum för det officiella tillkännagivandet är den 19: e december. Motorola Danmark avvisar dock att ett datum bestämts.

"Det finns inte några anställda som blivit meddelade uppsägning. Vi följer reglerna för hur detta skall ske, och det arbetet fortsätter vi med. Detta innebär att vi inte kan uttala oss förrän om ungefär fyra veckor, säger Motorolas direktör Bo Wassberg till Ing.dk / elektronik. Han hävdar vidare att det inte finns några nyheter om den eventuella försäljningen av enheten.

Enligt reglerna för massuppsägningar har Motorola fyra veckor att förhandla fram uppsägningsvillkoren för de anställda och för att klargöra hur uppsägningarna kommer att genomföras. Källor nära processen informerar Ing.dk / elektronik, det är inte bara den danska enheten som stängs. Nedläggningen kommer att omfatta all utveckling för Motorola i Europa.

Den danska enheten kom i farozonen när Motorola förra månaden meddelade en omfattande nedskärning och en förändring av strategin, som bland annat innebär att Motorola kommer att utveckla framtida mobiltelefoner till Windows Mobile, Googles Android och Motorolas egen plattform. Motorolas danska enhet är en av de få mobilutvecklingsavdelningarna i världen som har kompetens att utveckla en komplett mobiltelefon. Nyligen har avdelningen utvecklats Motorola ZN5, som är en avancerad kameramobil, som prisats i flera recensioner.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-1