Elektronikproduktion | 18 november 2008

Svensktillverkad elektronisk p-skiva

Många kan känna att man glömmer att ställa in p-skivan när man ska parkera. Men nu har lösningen kommit på problemet. Autoparktime är en automatisk p-skiva.
Den nya p-skivan består av en digital klocka, en bildskärm och en dörrkontakt. När man stänger dörren till fordonet visar skärmen automatiskt närmaste framförliggande hel- eller halvtimme. Den elektroniska p-skivan tillverkas lokalt i norra Stockholm, och man har hittills sålt 7000 stycken.

Iden till den elektroniska p-skivan kom till i december 2006 när Gösta Söderberg glömde p-skivan och fick parkeringsavgift, han gick då till sin vän elektronikingenjören Sven Linnman, som bland annat ligger bakom elektroniken i handikappfordonet Permobil, skriver alltommotor. Tillsamman utvecklade de produkten och hade den första prototypen färdig i mars 2007.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-25 09:38 V9.6.1-2