Elektronikproduktion | 25 november 2008

Saab i miljardaffär med Lockheed Martin som partner

Den amerikanska flygplanstillverkaren Lockheed Martin slog ut Saab i flygaffären med Norge. Nu gör företagen en miljardaffär i Kanada tillsammans, när tolv kanadensiska fregatter ska utrustas med Saabs nya stridsledningssystem.
”Så är det i den här branschen. Ibland är man konkurrenter, ibland samarbetspartners”, säger Peter Wimmerström, chef för affärsenheten Saab Systems. ”Vi ska leverera ett stridsledningssystem med 26 sikten till 12 stycken kanadensiska fregatter. Det är en affär på 1,1 miljarder kronor.”

Affären handlar om ett stridsledningssystem som Saab och före detta Ericsson Microwave varit med och utvecklat åt den kanadensiska försvarsmakten. Varje fartyg får två stycken Saab Ceros 200-sikten, som ska integreras med andra sensorer och vapen i fregatternas stridsledningssystem.

Saab är nu med i ett konsortium som leds av Lockheed Martins kanadensiska bolag och som tävlades med den fransk-amerikanska alliansen General Dynamic och Thales om kontraktet.

Bland annat ska de kanadensiska fregatterna operera i Norra Ishavet och bevaka de kanadensiska intressena i detta råvarustrategiska område.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1