Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 26 november 2008

Jönköping söker elektronikingenjörer i Malmö

Det finns jobb att söka i Jönköping, men det är svårt att finna den rätta kompetensen. Nu söker sig arbetsgivarna i kommunen till andra regioner för att söka bland annat elektronikingenjörer, läkare och förskolelärare.
Nätverket Welcome2Work som arbetar för att locka nya personer till Jönköping genom olika happenings tror att de kan finna rätt kompetens i Malmö, där man i går bjöd in till mingel och arbetsgivarprat.

”Vi hade med oss fyrahundra jobb från Jönköping”, berättar Emil Danielsson, verksamhetschef på Föreningen för Marknadsföring av Jönköping (FMJ).

Verksamheten där började 2007, när kurvorna pekade uppåt och arbetsgivarna i Jönköping hade svårt att hitta rätt kompetens.

”Och det håller i sig”, menar Sten Norinder, näringslivschef på Jönköpings kommun. ”Inför träffen i Malmö frågade vi arbetsgivarna om vi skulle vänta med tanke på konjunkturen. Men de sa, nej, kör hårt! Vi behöver folk.", skriver Jnytt.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-04-21 15:38 V9.3.2-2