Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 september 2001

Consafe Infotech i telematik-samarbete med Smarteq

Consafe Infotech och Smarteq inleder ett strategiskt samarbete.
Tillsammans skall de bÄda bolagen utveckla och erbjuda kompletta och högkvalitativa lösningar inom Fleet-Management- en intressant tillÀmpning av telematik i fordon.

Consafe Infotech stÄr för programutveckling, systemintegration, utbildning och kundsupport medan Smarteq stÄr för utveckling och försÀljning av hÄrdvara, grundsystem och fysisk installation.

Grunden till samarbetet mellan Consafe Infotech och Smarteq Àr att Smarteq förvÀrvade Malmöbaserade Trans-IT hösten 2000.

Trans-IT har tillsammans med bland annat Consafe Infotech utvecklat ett avancerad system för styrning av fordonsflottor (Fleet-Management) samt mobilt larm och positionering. Systemet möjliggör positionering av fordon och gods via internet och tillsammans med administrationsmoduler erbjuds kostnadseffektiv administration och logistikhantering baserad pÄ mobil datakommunikation. Smarteq har sedan vidarutvecklat Trans-It's system och pÄbörjat försÀljning och marknadsföring.

Samarbetet mellan Consafe Infotech och Smarteq Àr lÄngsiktigt och avsikten Àr att Fleet-Managementlösningen ska vidarutvecklas i samband med faktiska kunduppdrag.

Consafe Infotech utvecklar sedan tidigare flera olika system för mobil kommunikation med olika enheter.

-Det som skiljer detta system frÄn de andra Fleet-Management systemen Àr förutom den unika hÄrdvaran, framför allt att systemet Àr extremt enkelt och smidigt att konfigurera för att passa alla typer av kunder. Kunden kan sjÀlv, utan programmeringskunskaper, definiera all kommunikation via enkla setupfunktioner, och fÄr dÄ en frihet som inget annat system erbjuder. Vi ser ocksÄ att den andra effekten av detta Àr att underhÄll och drift av system kostar mycket mindre Àn tidigare vilket gör att Àven mindre aktörer kan rÀkna hem investeringen mycket snabbt. Kombinerat med Smarteq's utbyggda marknadskanaler och stora kunnande inom telematik, blir vi nu en mycket stark och komplett partner för vÄra kunder, sÀger Consafe Infotech's försÀljningschef Anders Dackehed.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1