Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 januari 2009

Megacon varslar 20

Megacon, som arbetar inom mätinsamling från energinäten samt jordfelsövervakning, varslar 20 medarbetare om uppsägning. Megacon utvecklar och producerar instrument och utrustning som kontrollerar elnät och installationer.
Under de tre första kvartalen 2008 har försäljningen i Megacons verksamhetsområde Produktion överträffat 2007 års försäljning för motsvarande period. Under inledningen av det fjärde kvartalet 2008 fortsatte försäljningen att utvecklas positivt för att under senare delen av kvartalet försämras. Några av enhetens större kunder som minskat sina ordervolymer under slutet av 2008 har även aviserat om ytterligare lägre volymer för 2009.

Megacon vidtar därför åtgärder för att anpassa produktionskapaciteten till förväntade lägre volymer under 2009. Megacon har till arbetsförmedlingen lämnat ett varsel om uppsägning på grund av arbetsbrist för 20 medarbetare. Produktionsenheten har vid ingången av året 2009 totalt 71 medarbetare. Det lämnade varslet omfattar både kollektivanställda och tjänstemän samt kan omfatta annat koncernbolag på driftsorten. MBL-förhandlingar med berörda fackliga organisationer har inletts.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1