Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 januari 2009

Segerströms kan få ny ägare

Det konkursdrabbade leverantörsföretaget Segerström Automotive kan redan nästa vecka ha fått en ny ägare, skriver Eskilstuna-kuriren.
Två bolag konkurrerar just nu om att ta över verksamheten i Eskilstuna, enligt konkursförvaltaren, advokaten Anders W Bengtsson. Det är dock inte troligt att försäljningspriset kommer att täcka Segerströms skulder, som uppgår till 158 miljoner kronor. Företagets metallklubb befarar att runt hälften av de 200 anställda kan komma att få gå.

”Verksamheten fortsätter i Eskilstuna. Men ingen av oss går säker”, konstaterar Metallklubbens ordförande Abdul Zanghanek.

Segerström Automotive tillverkar pressade plåtkomponenter. Nuvarande ägare till företaget är den kanadensiska företagsgruppen ISE Stamping, som tog över 2005, enligt Ny Teknik.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1