Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 januari 2009

Marknadstrender för kablage till militär- och flygindustri

Militär och flyg har varit bra marknader för kablage under de senaste fem åren. Köpviljan har varit stark, och det har förekommit flera geopolitiska och tekniska trender som drivit marknaden.
Militärutgifterna i världen började minska av i början av 1990-talet i och med det kalla krigets slut. Enligt Stockholm International Peace Research Institute, har utgifterna sjunkit från 1,2 biljoner USD 1988, till strax över 800 miljarder USD per år 1996 till 2000. Under samma tidsperiod har amerikanska försvarets utgifter sjunkit från 500 miljarder USD till en bottennotering på cirka 350 miljarder USD. USA: s utgifter ökas sedan från 2002 till 500 miljarder under 2004 och 550 miljarder under 2007.

Tekniska trender i militär- och flygkablage under de senaste fem åren har inkluderat viktminskning, ökad användning av bussarkitekturer, tätare elektronikpackning, ökade krav på överföringshastighet och ökad användning av fiberoptik.

Framöver kommer den nuvarande utvecklingen att fortsätta och detta kommer att innebära ökade krav vad gäller kontakter, kabel och kablage. Kablagetillverkarna kommer inte bara att behöva förstå tekniken, utan också kunna mäta och kontrollera egenskaperna hos kablagen för att kunna garantera att de uppfyller de stränga kraven i militär- och flygtekniska miljöer. Vi kommer också sannolikt se en ökad användning av kommersiella standarder, till exempel USB 2 och 3, Firewire, och HDMI, enligt connectorsupplier.com.

Den kommersiella flygindustrin bör kunna gå bra under de kommande fem åren. Om inte annat så för att den nuvarande flottan av flygplan runt om i världen åldras snabbt och kommer att kräva ersättning. Trots det ekonomiska trycket inom flygfarten kommer flygbolagen att fortsätta att uppdatera sina flottor för att uppnå bättre bränsle-ekonomi.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-12 22:05 V11.10.12-2