Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 januari 2009

Cybercom får utvecklingsprojekt inom fordonsindustrin

Cybercom och Talent Plastics har tecknat avtal gällande utveckling av elektronik och programvara för två stycken komponenter till en internationell fordonstillverkare. Slutprodukten gör arbetsmiljön enklare och säkrare för yrkeschaufförer.
Cybercom och Talent Plastics har vunnit uppdraget i tuff internationell konkurrens. Talent Plastics är produktleverantör och Cybercom utvecklar elektronik och programvara till produkten, som ännu är hemligstämplad.

- Det här är ett mycket intressant projekt. Produkterna som ska utvecklas ger en säkrare arbetsmiljö och innehåller teknik som underlättar det dagliga arbetet för chaufförer. Produkten stärker vår kunds konkurrenskraft. Vår expertis inom trådlös kommunikation och användargränssnitt gör att vi är utvald utvecklingspartner, säger Patrik Björler, affärsansvarig Automotive Solutions, Cybercom i Göteborg.

- Vi har god erfarenhet av samarbete med Cybercom från tidigare tekniska förstudier och är glada över att återigen få arbeta tillsammans. Talent Plastics långa erfarenhet som produktleverantör kombinerat med Cybercoms erfarenhet av omfattande projekt för fordonsindustrin gör oss till ett mycket starkt team, säger Håkan Ljung VD, Talent Plastics.

Projektet innebär kompabilitet med Autosar, en global mjukvarustandard för fordonsindustrin som bland annat hanterar den komplexitet som följer med kraftigt ökad funktionalitetstillväxt.

- Vi är självklart stolta över att bli utvalda till detta betydelsefulla projekt. I kombination med flera olika teknikområden får vi också möjlighet att fortsätta vår utveckling inom Autosar. Jag tror att våra kunder speciellt uppskattar att vi är en katalysator mellan telekom- och fordonsbranschen där vi tillför tillförlitliga lösningar och återanvänder attraktiv kunskap från en bransch till en annan. Vi märker också att vår lokala kompetens tillsammans med vårt offshore-erbjudande gör oss mer konkurrenskraftiga, säger Håkan Fernström, affärsområdeschef Automotive Solutions Cybercom i Göteborg.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2