Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 januari 2009

HANZA vidareutvecklar elektroniktillverkning

HANZA ser stora möjligheter 2009, trots lÄgkonjunkturen, och fortsÀtter att investera och utveckla koncernen. För nÀrvarande sker investeringar i produktionsutrustning för elektronik, samtidigt som ytterligare en lokal för volymtillverkning av elektronik inreds i Polen.
HANZA Àr Sveriges ledande leverantör av Complete Manufacturing Services (CMS) och har tillverkningsenheter för mekanik, elektronik och kablage. Trots en fallande konjunktur ser koncernen stora möjligheter till fortsatt tillvÀxt under 2009, och fortsÀtter att investera och utveckla koncernen. För nÀrvarande sker investeringar i koncernens elektronikdelar pÄ Gotland och Polen.

”HANZA Ă€r den enda svenska kontraktstillverkaren med all tillverkning förlagd utanför Sverige, vilket Ă€r en viktig fördel under det rĂ„dande marknadslĂ€get”, sĂ€ger Erik Stenfors, koncernchef HANZA. ”Att vĂ„r affĂ€rsmodell bygger pĂ„ att komplettera tillverkningen i lĂ„gkostnadslĂ€nder med kompetenscenter i Sverige Ă€r en annan viktig förklaring till varför vi rĂ€knar med en fortsatt tillvĂ€xt under 2009. Vi har en unik erfarenhet av tillverkningsindustri i Sverige som mĂ„ste tillvaratas, Ă€ven om tillverkningen sker i lĂ„gkostnadslĂ€nder.”

HANZA har i dagarna investerat i en avancerad lackrobot för skyddslackering av kretskort med silikonlack, samt ingjutningsutrustning för kretskort. Ytterligare investeringar i ytmonteringsutrustning stÄr pÄ tur, samtidigt som en helt ny produktionslokal hÄller pÄ att fÀrdigstÀllas i Polen. Investeringar har Àven gjorts inom mekanikdelen, bl.a. en ny svetsrobot.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-11 12:50 V11.10.5-1