Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 januari 2009

HANZA vidareutvecklar elektroniktillverkning

HANZA ser stora möjligheter 2009, trots lågkonjunkturen, och fortsätter att investera och utveckla koncernen. För närvarande sker investeringar i produktionsutrustning för elektronik, samtidigt som ytterligare en lokal för volymtillverkning av elektronik inreds i Polen.
HANZA är Sveriges ledande leverantör av Complete Manufacturing Services (CMS) och har tillverkningsenheter för mekanik, elektronik och kablage. Trots en fallande konjunktur ser koncernen stora möjligheter till fortsatt tillväxt under 2009, och fortsätter att investera och utveckla koncernen. För närvarande sker investeringar i koncernens elektronikdelar på Gotland och Polen.

”HANZA är den enda svenska kontraktstillverkaren med all tillverkning förlagd utanför Sverige, vilket är en viktig fördel under det rådande marknadsläget”, säger Erik Stenfors, koncernchef HANZA. ”Att vår affärsmodell bygger på att komplettera tillverkningen i lågkostnadsländer med kompetenscenter i Sverige är en annan viktig förklaring till varför vi räknar med en fortsatt tillväxt under 2009. Vi har en unik erfarenhet av tillverkningsindustri i Sverige som måste tillvaratas, även om tillverkningen sker i lågkostnadsländer.”

HANZA har i dagarna investerat i en avancerad lackrobot för skyddslackering av kretskort med silikonlack, samt ingjutningsutrustning för kretskort. Ytterligare investeringar i ytmonteringsutrustning står på tur, samtidigt som en helt ny produktionslokal håller på att färdigställas i Polen. Investeringar har även gjorts inom mekanikdelen, bl.a. en ny svetsrobot.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2