Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 januari 2009

1 000 styrsystem levererade till Bombardier från Tritech

Tritech Technology levererade nyligen sitt 1 000:e styrsystem till Bombardier Transportation. Styrsystemet ingår i Bombardiers styrdator ILC 951, vilken styr ljussignaler för tågtrafik och har sålts över hela världen. De första systemen levererades redan 1997, och Tritechs åtagande sträcker sig från design och utveckling till produktion och säkerställande av leveranser.
Bombardiers styrdator ILC 951 lägger om växlar, tänder signaler och styr ATP-system, och produkten säljs till järnvägsförvaltningar över hela världen. Styrsystemet har en hög tillgänglighet, och kan installeras i tuffa miljöer med påfrestningar som temperatur, störningar, fukt och vibrationer, samtidigt som systemet har en låg förvaltningskostnad. Tritech har bistått med utveckling av hårdvara och operativsystem, produktionsteknik och sedermera förvaltning av produkten.

– Vi är särskild nöjda med Tritechs förmåga att hålla systemet producerbart över en lång tidsperiod. De är även duktiga på att säkra komponenter och hitta ersättningskomponenter när något försvinner från marknaden. Vi känner oss trygga med att vår omsättningsmässigt största produkt levereras till våra kunder enligt order, och vi vet att Tritech är så pass insatta i produkten att de har god framförhållning när det gäller att upptäcka eventuella problem. På så sätt kan vi lösa problemen i tid utan att våra leveranser påverkas, säger Dorota Baczek, strategisk inköpare på Bombardier Transportation i Sverige.

Tritech har inte bara designat och utvecklat maskinvaran utan även den programvara som ger en såkallad ”hot standby”-funktionalitet. Detta innebär att det finns en dator i standbyläge som är beredd att ta över direkt om det skulle hända något med systemet som styr tågtrafiken, vilket innebär att trafiken inte behöver påverkas.

– Tritech är förknippat med hög kompetens när det gäller produktutveckling av både komplexa lösningar och konstruktioner avsedda för volymproduktion. Vi har förmågan att snabbt sätta oss in i kundens behov, och en av våra främsta drivkrafter är att omsätta kundens behov eller idé i en kommersiell gångbar lösning. Vi har lång erfarenhet av produktutveckling, och är relativt ensamma om att få ut så många produkter på marknaden, säger Per Harsem, affärsutveckling på Tritech.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2