Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 15 januari 2009

Würth Elektronik investerar i ny utrustning

WĂŒrth Elektronik har investerat runt 15 miljoner euro i anlĂ€ggningen i Rot am See som anvĂ€nds för prototypproduktion.
DriftsÀttningen av elektroplÀteringslinan i sample- och prototypanlÀggningen i Rot am See innebÀr att den viktigaste delen i en investering pÄ totalt 15 miljoner euro slutförts.

”Tack vare vĂ„ra investeringar, dĂ€r hög prioritet lagts pĂ„ en ny plĂ€teringslinje, Ă€r vi nu vĂ€l förberedda för vĂ„ra kunders avancerade krav pĂ„ samples och prototyper – sĂ„vĂ€l idag som i framtiden", sĂ€ger Klaus WeingĂ€rtner, VD för anlĂ€ggningen i Rot am See. ”Konstruktörerna behöver sina mönsterkort allt snabbare och med samma kvalitet som vid serietillverkning. Dessutom vill de kunna anvĂ€nda ett omfattande spektrum av olika tekniker och helst via samma leverantör.”

WĂŒrth Elektronik har framför allt uppdaterat processtegen LDI, laminering, etsning och plĂ€tering i anlĂ€ggningen i Rot am See. DĂ€rigenom kan företaget frĂ„n ett och samma stĂ€lle erbjuda tjĂ€nster för alla olika mönsterkortstekniker, sĂ„vĂ€l för enkla kort som för komplexa kort som Micro Via, FLAT comp eller flex-rigid.

Att köra den nya plĂ€teringslinjen innebĂ€r Ă€ven att mĂ€ngden avloppsvatten minskar med 50 procent, samtidigt som produktionen fördubblas. DĂ€rigenom uppfyller WĂŒrth Elektronik de strĂ€nga krav pĂ„ miljöskydd som företaget har Ă„tagit sig att följa.

”Med de 350 olika mönsterkortskonstruktioner som WĂŒrth Elektronik hanterar varje dag, varav ungefĂ€r 100 Ă€r nya order, ofta med mycket brĂ„dskande leverans, Ă€r det uppenbart hur viktigt det Ă€r att ha en infrastruktur med urverksprecision och avancerad processteknik”, förklarar Klaus WeingĂ€rtner.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1