Annons
Annons
Mönsterkort | 15 januari 2009

Würth Elektronik investerar i ny utrustning

Würth Elektronik har investerat runt 15 miljoner euro i anläggningen i Rot am See som används för prototypproduktion.
Driftsättningen av elektropläteringslinan i sample- och prototypanläggningen i Rot am See innebär att den viktigaste delen i en investering på totalt 15 miljoner euro slutförts.

”Tack vare våra investeringar, där hög prioritet lagts på en ny pläteringslinje, är vi nu väl förberedda för våra kunders avancerade krav på samples och prototyper – såväl idag som i framtiden", säger Klaus Weingärtner, VD för anläggningen i Rot am See. ”Konstruktörerna behöver sina mönsterkort allt snabbare och med samma kvalitet som vid serietillverkning. Dessutom vill de kunna använda ett omfattande spektrum av olika tekniker och helst via samma leverantör.”

Würth Elektronik har framför allt uppdaterat processtegen LDI, laminering, etsning och plätering i anläggningen i Rot am See. Därigenom kan företaget från ett och samma ställe erbjuda tjänster för alla olika mönsterkortstekniker, såväl för enkla kort som för komplexa kort som Micro Via, FLAT comp eller flex-rigid.

Att köra den nya pläteringslinjen innebär även att mängden avloppsvatten minskar med 50 procent, samtidigt som produktionen fördubblas. Därigenom uppfyller Würth Elektronik de stränga krav på miljöskydd som företaget har åtagit sig att följa.

”Med de 350 olika mönsterkortskonstruktioner som Würth Elektronik hanterar varje dag, varav ungefär 100 är nya order, ofta med mycket brådskande leverans, är det uppenbart hur viktigt det är att ha en infrastruktur med urverksprecision och avancerad processteknik”, förklarar Klaus Weingärtner.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1