Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 januari 2009

Svag marknad för medicinsk bildbehandling

Den globala ekonomiska kollapsen har lett till minskade investeringar vad gäller medicinska bildbehandlingssystem i hela Europa. Den medicinska bildbehandlingsindustrin minskade anslagen för forskning och utveckling under 2008 vilket därigenom hindrade införandet av ny teknik.
Med undantag för interventionell radiologi och digital mammografi har tillverkare stått inför enorma utmaningar i begränsade säljvolymer. Majoriteten av företagen har därför inriktat sin tillväxtstrategi på eftermarknad som service och support samt innovativa konsulttjänster för sjukhus.

Lägre volymer i försäljning av avbildningssystem har också tvingat leverantörerna att söka efter alternativa intäkter såsom programvara och integrationstjänster, konstaterar Frost & Sullivan Research Analyst Krishanu Bhattacharjee.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2