Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 21 januari 2009

Rankning av polska kablagetillverkare

evertiq har sammanställt en ranking av de största kablagetillverkarna som finns i Polen, med hjälp av intäkterna från varje företag under 2007. Det största bolaget är Coroplast (Tyskland), följt av Leoni och Moltech.
evertiq har använt P&L: s officiella årsredovisning för varje företag, för att avgöra rangordningen. I undersökningen ingår endast företag med intäkter som överstiger 10 miljoner PLN (25,2 miljoner kronor). Multiaktiva företag såsom BKT från Bydgoszcz eller Mercus från Polkowice ingår inte i undersökningen.

Ranking 2007
Tysklandsbaserade Coroplast - beläget i Dylaki nära Opole – har de högsta intäkterna under 2007, med en försäljning på 386 miljoner PLN. I och med detta knuffar företaget ner Leoni Autokabel (Tyskland) till en andraplats.

Leonis intäkter under 2007 var 245 miljoner PLN, vilket är något mindre än föregående år (278 miljoner PLN). På tredje plats kom Molech - vilket också var fallet under 2006 och 2007 - med säte i Sulęcin (Moltech ägs av Molex). Molex driver en andra anläggning i Polen, som är specialiserat på strukturnätverk (Molex Premise Networks). Denna anläggning ligger i Rudniki nära Tczew, och kommer på 4:e plats i vår rankning. (De totala intäkterna för båda företagen överstiger försäljning och intäkter för Leoni.)
Segu och Technokabel kom på 5:e och 6:e plats respektive. Båda företagen redovisade intäkter i nivå med Molex från Tczew. (För 2007 redovisas intäkter på 91 miljoner PLN och 81 miljoner PLN respektive).

Det är värt att notera att vi hittar skandinaviska företag på fyra positioner: Teknosystem (Teknoprod AB), Rimaster, Cable Team Poland (Gerdin Group) och TVAB.


Förändringar i framtiden

En rankning som görs nästa år - som grundar sig på intäkter som uppnåtts under 2008 - kommer förmodligen inte att medföra betydande förändringar. Det finns dock inget tvivel om att listorna för verksamhetsåret 2009 kommer att se mycket annorlunda.

Detta beror på två viktiga händelser som ägde rum i slutet av 2008. Finländska PKC Group har förvärvat kablagedivisionen från MAN: s polska dotterbolag i Starachowice, vilket har resulterat i ett företag som sannolikt kommer att generera inkomster på cirka 70 miljoner euro och placera sig på en av de översta positionerna.

Den andra viktiga centrala händelsen är Leonis beslut att säga upp cirka 75% av sin personal i sin anläggning i Ostrzeszów ett beslut som kommer att påverka dess position. Förutom det kommer TVAB: s beslut att minska antalet anställda med 100 i Polen sannolikt att minska intäkterna i Polen till under 10 miljoner PLN.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2