Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 januari 2009

Uppskjutning av Sprite-Sat i natt med ÅAC MCM teknik ombord

ÅAC förbereder sig för att ta plats bland stjärnorna med sin MEMS-teknik. En japansk H2A raket ska skjutas upp den 23 januari 2009.
ÅAC Aerospaces tar ett jättekliv i och med företagets första rymdflygning med datorer byggda på bolagets unika 3D-elektronikpackningsteknik.

- Det är med eftertryck som vi ser fram emot uppskjutningen av Sprite-Sat som kommer lägga de första grunderna för att rymdkvalificera våra unika tekniker som inte bara förändrar designen av framtidens rymdfarkoster men även har många tillämpningar inom till exempel telecom och robust inbäddad elektronik säger vd Fredrik Bruhn.

Det är inte bara mini-datorer som Uppsalaföretaget levererat, det är en mix av MEMS sensorer, datakraft och ny minnesteknik. Här anges i listform ÅAC's innehåll och teknikval på Sprite-Sat:

- 4 st minidatorer på kiselsubstrat och flip-chip, nakna chip
- 3 st MEMS magnetometrar som mäter jordmagnetiska fältet
- 1 magnetiskt RAM (MRAM) från Everspin Technologies (fd Freescale)
- 1 sex-axlig (6-DOF) MEMS tröghetsnavigeringsmodul (IMU)
- CAN buss

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2