Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 januari 2009

TVAB ser ljust på framtiden

Trots den extrema marknadssituationen ser TVAB ljust på utsikterna för företaget, när väl första kvartalet är avklarat. Flytten av all tillverkning till Polen är klar i april och förändrar kostnadsläget drastiskt.
Per Axéll, vd för TVAB, berättar hur TVAB: s polska fabrik i Łodz vuxit kraftigt tre år i följd. Från april sker all tillverkning i Polen. Kostnadsläget beräknar företaget till cirka en fjärdedel av det i Sverige, vilket naturligtvis är en viktig faktor. Företagets största kund, Bombardier, befinner sig i Berlin, vilket ligger 50 mil västerut dit en stor motorväg leder. Łodz ligger 13 mil väster om Warsawa och har blivit ett logistiskt center där två stora motorvägar korsar varandra med sträckningarna Berlin-Warsawa och Gdansk-Prag.

Łodz är en gammal textilstad och kallades en gång för ”Polens Manchester”. Ett stort tekniskt universitet i staden förser arbetsmarknaden med högskoleingenjörer, varför tillgången på arbetskraft inte är något problem.

TVAB: s fabrik, som ligger granne med Dells fabrik, har i dagsläget 300 anställda och är ett fullservicebolag med alla funktioner. På knappt 8000 kvadratmeter golvyta finns en maskinpark med moderna maskiner, där företaget implementerat lean production och ISO/TS.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1