Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 26 januari 2009

ABB tar stor Saudiorder

ABB tar hem order värd 95 miljoner dollar för transformatorstationer i Saudiarabien.
ABB har tagit hem en order värd 95 miljoner dollar från Saudiarabiens nationella transmissionsbolag, Saudi Electricity Company (SEC), för transformatorstationer som ska hjälpa till att stärka landets distributionsnät.

ABB ska leverera nyckelfärdiga lösningar för fem nya transformatorstationer som ska öka kapaciteten i det saudiarabiska distributionsnätet och hjälpa till att möta behoven från den växande ekonomin i regionen. Ordern bokades under det fjärde kvartalet 2008 och projekten beräknas vara färdigställda 2011.

”Förutom att förstärka nätets kapacitet kommer ABB:s transformatorstationslösningar att bidra till ökad effektivitet och elkvalitet i regionen”, säger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power Systems.

ABB ansvarar för konstruktion, utrustning, installation, provning och idrifttagning av 132 kV och 110 kV (kilovolt) transformatorstationer. Nyckelkomponenterna omfattar gasisolerade ställverk, transformatorer, mellanspänningsställverk, lågspänningsreservsystem, skydd och kontroll av kraftsystem samt kommunikations- och SCADA-lösningar (supervisory control and data acquisition).

Transformatorstationer möjliggör effektiv transmission och distribution och innehåller också utrustning för skydd, kontroll och övervakning av kraftsystem. ABB har levererat cirka 10 000 transformatorstationer världen över, med spänningsnivåer på upp till 800 kV.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2