Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 26 januari 2009

Ny enkelkretsmodul från Analog Devices i samarbete med Factum

Analog Devices meddelade i dag att den senaste versionen av mellanprogrammet DAB/DAB+/DMB (Digital Audio Broadcasting/Digital Multimedia Broadcasting) frÄn Factum Electronics nu finns tillgÀnglig pÄ ADI:s Blackfin BF5xx-processorer.
Genom att slÄ samman Blackfin-processorn med Factums mellanprogram har man skapat en enkelkretsmodul som Àr den första pÄ marknaden att tillhandahÄlla datatjÀnsterna DLS (Dynamic Label Segment), SLS (slideshow/bildspel) och EPG (Electronic Programme Guide) samt avkodning av ljud, bild och video. Exempel pÄ tÀnkta anvÀndningsomrÄden för kretsen Àr nÀsta generations handhÄllna terminaler och köksradioapparater med display eller skÀrm.
Mottagare utrustade för bearbetning av multimediaformat, inklusive text och bild, och som stöds av det vÀxande antalet DAB/DAB+/DMB-standarder i Eureka 147-serien, krÀver en processor med hög prestanda, lÄg effektförbrukning och ett kompakt format. De konvergerade mikrokontroller- och signalbehandlingsfunktionerna hos Blackfin-processorns Micro Signal Architecture innebÀr en stor fördel vid applikationer med ovan nÀmnda konstruktionskrav. Den konvergerade MCU- och DSP-behandlingen sÀnker materialkostnaderna för digitalradiomottagare och andra priskÀnsliga konsumentelektroniska produkter.

– Genom att bygga in stöd för de allra senaste DAB, DAB+ och DMB multimedia-datatjĂ€nsterna i en enkelkretslösning kan avancerade funktioner integreras i nĂ€sta generations digitalradiomottagare, samtidigt som priset blir lĂ€gre, sĂ€ger Quentin Howard, chef för WorldDMB Forum.

– Kommersiellt tillgĂ€ngliga tekniker med avancerade funktioner, som Factum Electronics och Analog Devices gemensamt framtagna modul, gör att tillverkare av konsumentelektronik kan utveckla enheter med de mediafunktioner som konsumenterna efterfrĂ„gar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-1