Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 27 januari 2009

Salcomp permitterar i Finland

Salcomps medbestÀmmandeförhandlingar som inleddes i början av januari och som gÀller för hela personalen i Finland har avslutats.
MÄlet med förhandlingarna var att finna ÄtgÀrder för att anpassa verksamhet i Finland för att möta den försvagade efterfrÄgan pÄ mobilladdare. Dessutom var mÄlet förbÀttrad kundvÄrd genom att öka samarbetet mellan försÀljning och FoU-verksamheten vilket skall ske med en omorganisering.

Som ett resultat av förhandlingarna kommer 36 personer i Finland att permitteras under en fyraveckorsperiod under det första halvÄret. Medlemmar i ledningsgruppen kommer att bidra till anpassningsÄtgÀrderna med tillfÀllig lönereduktion pÄ 5%. Dessutom kommer totalt fyra permanenta och en tillfÀllig anstÀllning att sÀgas upp, pÄ grund av förÀndringar i organisationen och den minskande mÀngden arbete. Vid utgÄngen av 2008 uppgick det totala antalet anstÀllda i Finland till 64 personer.

PÄ grund av svag efterfrÄgan i början av budgetÄret har Salcomp fortsatt att anpassa produktionen och andra aktiviteter i fabrikerna i Kina, Indien och Brasilien, bland annat genom att minska bÄde produktionspersonal och kontorspersonal, minska löner tillfÀlligt och andra kostnadsbesparande ÄtgÀrder.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-11 12:50 V11.10.5-1