Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 27 januari 2009

Salcomp permitterar i Finland

Salcomps medbestämmandeförhandlingar som inleddes i början av januari och som gäller för hela personalen i Finland har avslutats.
Målet med förhandlingarna var att finna åtgärder för att anpassa verksamhet i Finland för att möta den försvagade efterfrågan på mobilladdare. Dessutom var målet förbättrad kundvård genom att öka samarbetet mellan försäljning och FoU-verksamheten vilket skall ske med en omorganisering.

Som ett resultat av förhandlingarna kommer 36 personer i Finland att permitteras under en fyraveckorsperiod under det första halvåret. Medlemmar i ledningsgruppen kommer att bidra till anpassningsåtgärderna med tillfällig lönereduktion på 5%. Dessutom kommer totalt fyra permanenta och en tillfällig anställning att sägas upp, på grund av förändringar i organisationen och den minskande mängden arbete. Vid utgången av 2008 uppgick det totala antalet anställda i Finland till 64 personer.

På grund av svag efterfrågan i början av budgetåret har Salcomp fortsatt att anpassa produktionen och andra aktiviteter i fabrikerna i Kina, Indien och Brasilien, bland annat genom att minska både produktionspersonal och kontorspersonal, minska löner tillfälligt och andra kostnadsbesparande åtgärder.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2