Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 03 februari 2009

Nya optiska signalanordninger

SivilingeniÞr J.F. Knudtzen AS har pÄbörjat ett samarbete med Werma. Werma Àr en tillverkare av optiska och akustiska signalenheter, som ofta kallas en signaltorn, varningljus, beacons och liknande.
Optiska varningsignaler finns överallt i samhÀllet idag. Oavsett om det Àr trafikljus, alarmsystem, riktningsvisare pÄ vÀgar etcetera. Högre upp i luften finns varningsbelysning som gör att flygplan inte flyger in i berg, master och kranar, men som tyvÀrr fortfarande ofta har traditionella glödlampor med glödtrÄd. Dessa har alla en svaghet, nÀmligen livslÀngden.

Under senare Är har fler och fler fÄtt upp ögonen för LED-teknik. Förutom den lÄnga livslÀngden finns obegrÀnsat med styrmöjligheter att blinka och rotera och dessutom möjlighet till att anvÀnda en mÀngd olika fÀrger. Wermas senaste innovation heter EVS (Enchanced Visibility System). Denna typ av ljus har utvecklats sÄ att man neurobiologiskt inte kan undgÄ att mÀrka det. Ljuset har en speciell blinkfrekvens som gör det omöjligt att vÀnja sig vid det. EVS anvÀnds för att meddela extrem fara som krÀver ett omedelbart svar.

Ljudvarning krÀvs dÀr optisk upptÀckt Àr inte tillrÀcklig. Akustiska signaler finns överallt i dag. Enbart i en bil finns upp till 10 olika enheter med olika volym. Akustisk varning finns ocksÄ generellt i alla industriella tillÀmpningar, dÀr de skall visa fel eller ge signal om att nÄgot farligt Àr pÄ vÀg att hÀnda. Werma har ocksÄ en stor portfölj av akustisk signalkomponenter frÄn 80dB (A)-120dB (A), samt ett stort utbud av komponenter som Àr kombinerat optiska och akustiska.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1