Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 februari 2009

ABB tar order för 450 miljoner

ABB har fått en order från Sydafrika värd närmare 450 miljoner kronor. Ordern gäller att stärka kraftöverföringsnätet i västra Kap-provinsen.
Ordern består av högspänningsprodukter från ABB i Ludvika och teknik från ABB i Västerås.

ABB kommer att konstruera, tillverka, installera och idriftsätta sex 765 kilovolts seriekondensatorer till tre olika transformatorstationer.

Kompensatorerna som används i detta projekt ingår i en teknikfamilj känd som FACTS (Flexible Alternating Current Transmission Systems). FACTS-tekniken utvecklas av ABB i Västerås.

Ordern bokades i det fjärde kvartalet 2008 och beräknas vara färdigställd 2010.

”ABB:s FACTS-teknik gör det möjligt att överföra mer kraft på ett effektivare sätt genom att använda befintlig infrastruktur”, säger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power Systems. ”Detta innebär att man inte behöver bygga lika många nya transmissionsledningar, vilket minskar miljöpåverkan och minimerar kostnader.

Projektet inkluderar ABB:s Mach2-teknik som är ett avancerat skydds- och kontrollsystem och den mest använda plattformen för HVDC- och FACTS-lösningar. Fördelarna med denna teknik är snabbhet, flexibilitet och realtidskapacitet. Säkringsfria kondensatorenheter och snabba omkopplare kommer att ytterligare höja systemets tillförlitlighet.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1