Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 februari 2009

Fullt upp på Andon Automation

På Örebro-galan i höstas utsågs Andon Automation till "Årets näringslivspristagare 2008".
”Det betyder ganska mycket för oss att bli erkända på hemmaplan, få ett positivt omdöme och en framgångsstämpel i form av den här utmärkelsen”, säger vd Mats Hamping till Nerikes Allehanda. ”Våra anställda kan känna att vi alla är ett framgångsrikt team. Den här uppmärksamheten tror jag vi får nytta av i kommande rekryteringar.”

Andon Automation är en avknoppning av ABB i Laxå. När världskoncernen ville renodla produktverksamheten tog trion Mats Hamping, Jan Bylander och Göran Bergling över systemverksamheten för robotsvetsning och flyttade till Örebro och sedan dess har verksamheten vuxit år från år.

”Vi har valt att satsa på så kallad generell industri istället för bilindustrin. Det innebär att nästan ingen svetsanläggning är den andra lik. Vi är ett applikationsföretag som skräddarsyr robotsystem och bågsvetstationerna efter kundernas önskemål”, säger Mats Hamping. ”Vi har fortfarande fullt upp att göra och flera förhandlingar som är nära avslut.”

2008 blev ett rekordår för företaget med en omsättning på över hundra miljoner kronor, en stororder från Ryssland och en etablering av ett säljkontor i Holland.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-1