Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 02 februari 2009

Fullt upp på Andon Automation

PĂ„ Örebro-galan i höstas utsĂ„gs Andon Automation till "Årets nĂ€ringslivspristagare 2008".
”Det betyder ganska mycket för oss att bli erkĂ€nda pĂ„ hemmaplan, fĂ„ ett positivt omdöme och en framgĂ„ngsstĂ€mpel i form av den hĂ€r utmĂ€rkelsen”, sĂ€ger vd Mats Hamping till Nerikes Allehanda. ”VĂ„ra anstĂ€llda kan kĂ€nna att vi alla Ă€r ett framgĂ„ngsrikt team. Den hĂ€r uppmĂ€rksamheten tror jag vi fĂ„r nytta av i kommande rekryteringar.”

Andon Automation Ă€r en avknoppning av ABB i LaxĂ„. NĂ€r vĂ€rldskoncernen ville renodla produktverksamheten tog trion Mats Hamping, Jan Bylander och Göran Bergling över systemverksamheten för robotsvetsning och flyttade till Örebro och sedan dess har verksamheten vuxit Ă„r frĂ„n Ă„r.

”Vi har valt att satsa pĂ„ sĂ„ kallad generell industri istĂ€llet för bilindustrin. Det innebĂ€r att nĂ€stan ingen svetsanlĂ€ggning Ă€r den andra lik. Vi Ă€r ett applikationsföretag som skrĂ€ddarsyr robotsystem och bĂ„gsvetstationerna efter kundernas önskemĂ„l”, sĂ€ger Mats Hamping. ”Vi har fortfarande fullt upp att göra och flera förhandlingar som Ă€r nĂ€ra avslut.”

2008 blev ett rekordÄr för företaget med en omsÀttning pÄ över hundra miljoner kronor, en stororder frÄn Ryssland och en etablering av ett sÀljkontor i Holland.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1