Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 03 februari 2009

Klart för Ericsson och STMicroelectronics nya bolag

STMicroelectronics och Ericsson har meddelat att avtal slutits för det nya bolaget för mobilkretsar, som Àr en sammanslagning av Ericsson Mobile Platforms och ST-NXP Wireless. Bolaget Àgs till 50 procent av vardera parten, i ett joint venture.
AffÀren slöts pÄ de villkor som ursprungligen tillkÀnnagavs den 20 augusti 2008.

Det nya bolaget har utformats för lÄngsiktig stabilitet och siktar pÄ att bli ledande pÄ produktforskning sÄvÀl som design, utveckling och skapandet av mobila plattformar. Det gemensamma företaget börjar som leverantör till fyra av branschens fem största mobiltelefontillverkare, vilka tillsammans representerar cirka 80 procent av den globala försÀljningen.

Ericsson har bidragit med 1,1 miljarder USD till det nya bolaget, varav 0,7 miljarder USD har betalts till ST, som före affÀrsuppgörelsen anvÀnde sin option att köpa ut NXP: s 20 procents Àgarandel av ST-NXP Wireless.

Alain Dutheil, för nÀrvarande VD för ST-NXP Wireless och CEO för STMicroelectronics kommer att leda det gemensamma företaget som VD och koncernchef.

Carl-Henric Svanberg fÄr ordförandeposten i styrelsen och Carlo Bozotti, VD för STMicroelectronics, blir vice ordförande.

Det nya bolaget sysselsĂ€tter cirka 8000 mĂ€nniskor - 3000 frĂ„n Ericsson och 5000 frĂ„n ST – och fĂ„r sitt huvudkontor i GenĂšve, Schweiz.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2