Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 05 februari 2009

Stoneridge Electronics investerar i FeederStar

Stoneridge Electronics har valt att investera i Mtek Consultings FeederStar för att effektivisera sin feederhantering samt minska sina stopp i produktionen.
MÀtningar visar att cirka 78% av alla stopp i produktionen Àr relaterade till komponentmatare. UndermÄlig status pÄ komponentmatare samt komponentmatare som inte underhÄlls korrekt bidrar till en stor del av kvalitetsbristerna i produktionen. Vanligtvis Àr underhÄllrutinerna för monteringsmaskinerna relativt vÀlutvecklade, men komponentmatarna ÄsidosÀtts i mÄnga fall.

Mtek Consulting har utvecklat FeederStar som Àr ett maskinoberoende, webbaserat underhÄllssystem för komponentmatare. FeederStar Àr utvecklat för att pÄ ett smidigt och enkelt sÀtt strukturera, visualisera och följa komponentmatare och dess status i produktionen.

”Eftersom matarna Ă€r en sĂ„dan stor del av kvalitĂ©n pĂ„ produkten sĂ„ finns det idag inget val utöver att ha full kontroll pĂ„ underhĂ„ll samt kalibrering av all produktionsutrustning, matare inrĂ€knat. FeederSTAR ger mig ett bra och direkt verktyg för statistikuppföljning av alla förekommande problem som Ă€r relaterade till matare i hela produktionen. Jag har nu kontroll pĂ„ vart i produktionen mataren satt nĂ€r problemet intrĂ€ffade, hur mĂ„nga gĂ„nger den har varit inne, vilka fel den har haft samt kostnad och tidsĂ„tgĂ„ng för reparation. FeederSTAR kommer att hjĂ€lpa mig att fĂ„ upp OEE samt hĂ„lla nere PPM nivĂ„er”, kommenterar Robert Öhlin, SMT Engineer pĂ„ Stoneridge Electronics.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2