Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 februari 2009

Induo breddar utbudet

Induo introducerade nyligen W2M, ett nytt koncept för trÄdlös M2M kommunikation. Företaget vÀljer nu att bredda sitt W2M sortiment med trÄdlös I/O-överföring via GSM för att matcha en ökande efterfrÄgan av signalöverföring och övervakning.
”För oss har W2M varit en acceptansframgĂ„ng. Vi hade klar uppfattning om att behovet av fĂ€rdigkonfigurerade, idriftsĂ€ttningsbara paket för trĂ„dlös maskinkommunikation var stort, lanseringen av W2M befĂ€ste vĂ„r uppfattning. Vi breddar nu W2M sortimentet med ett specialanpassat paket för Maestro Heritage med I/O portar” sĂ€ger Mikael Flodström, försĂ€ljningschef pĂ„ Induo.

Induo Àr sedan 26 januari distributör av Maestro Wireless produkter i Sverige och har i samarbete med ledande M2M operatörer tagit fram abonnemang som passar kommunikationsbehovet hos anvÀndarna av Maestro Heritage med I/O-portar. Paketen finns för omgÄende leverans och konfigureras och anpassas för varje anvÀndares behov.

Maestro Heritage Àr ett GPRS/EDGE modem med expansionsport för enkel anslutning av tillÀggsmoduler. Dess I/O-modul hanterar 6 stycken digitala I/O, anslutning sker via skuvplintar direkt pÄ modulen. I/O-modulens ingÄngar kan vara slutande eller brytande signaler inom spannet 5-32 V. UtgÄngarna kan styra externa relÀer eller lÀttare laster i applikationer som driftövervakning, fjÀrrstyrning, mÀtvÀrdesinsamling eller larmsystem. Vid aktivering av Maestro Heritages ingÄng triggas en eller flera olika hÀndelser, tillexempel kan ett SMS skickas, en utgÄng aktiveras eller en GPRS/EDGE uppkoppling initieras. Varje ingÄng kan programmeras individuellt för att passa olika krav och behov.

För att minimera behovet av underhĂ„ll i fĂ€lt har flera funktioner implementerats i Maestro Heritage med bland annat en inbyggd realtidsklocka samt en ”Watch dog” funktion som startar om modemet vid störningar i GSM trafiken. Dessutom kan viktiga sĂ€kerhetsfunktioner styras, konfigureras och kontrolleras pĂ„ distans, allt för att minimera behovet av resor eller besök efter installation.

Maestro Heritage Àr ett fyrbands GSM modem med stöd för GPRS och EDGE. Förutom en 50-polig expansionsport, avsedd för tillÀggsmoduler, har modemet har en SMA kontakt för anslutning av antenn och en 9-polig D-SUBkontakt för RS-232 anslutning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1