Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 februari 2009

Proxy Electronics snuvar Asien på produktion

Digitalboxar verkar ha blivit en produkt där Sverige ligger bra till när det gäller såväl utveckling som tillverkning.
Det Kungsbacka-baserade företaget Dilog lägger produktionen av sina digitalboxar i Sverige istället för i Asien i och med att deras nya box Dilog DT-455 HD kommer att produceras av Proxy Electronics i Kalmar. Boxen är helt igenom utvecklad i Sverige med hjälp av bland andra bolaget 27M i Linköping, Devellum i Kalmar och Leox Design i Skövde. Den nya boxen är miljömärkt med Svanen-märket.

”Efter stort arbete, med skickliga medarbetare och professionella samarbetspartner har vi nu gått från planeringsstadium via teknikutveckling, design, verktygsmakande och produktionsplanering till att nu vara framme vid vårt mål, då vi nu startar produktionen av vår första helt svenskutvecklade digitala TV-box hos Proxy Electronics i Kalmar” säger Håkan Fernström, en av delägarna på Dilog.

”Vi ser med glädje på det faktum att vi kan erbjuda så effektiv produktion och sådana konkurrensfördelar för våra kunder att de väljer att lägga tillverkning av konsumentelektronik i Sverige. Det är också spännande att märka att begreppet ”Made in Sweden” får tillbaka lite av sitt gamla värde på marknaden” säger Stefan Jakobsson, VD på Proxy Electronics.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2