Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Embedded | 13 februari 2009

BitSim med banbrytande metod

BitSim AB och Institutet för Rymdfysik i Uppsala (IRF) tecknar avtal kring AD-omvandling och signalbehandling för banbrytande radioforskning.
Institutet för Rymdfysik (IRF) i Uppsala har tecknat ett avtal med BitSim AB för utveckling av elektroniklösningar med AD-omvandling och signalbehandling för radiomottagning. Systemet utgör den centrala delen av den vektoriella radiomottagare som utvecklats inom IRF dÀr fysisk/topologisk kodning av radiovÄgorna med olika banimpulsmoment (orbital angular Momentum) medfört dramatiskt effektivare utnyttjande av radiomediet.

IRFs metod Àr till stor del baserad pÄ de senaste Ärens genombrott inom kvantoptik, kvantkommunikation och kvantkryptering och har transponerats till radioomrÄdet dÀr informationen kan extraheras under mjukvarukontroll.

Projektet Àr delfinansierat av Vinnova och National Science Foundation i USA.

BitSim tillhandahÄller ett bÀrarkort och utvecklar ett dotterkort pÄ det nya kortformatet FMC (FPGA Mezzanine Card) för inbyggnadskort enligt industristandarden ANSI/VITA 57.

Kortet utför AD-omvandling av upp till 4 kanaler med externa AD-omvandlare. Signalbehandling sker i Xilinx Virtex-5 kretsar.

Mottagaren och de banbrytande radiometoderna skall testas och kalibreras i den nya antennkammaren vid Ångströmlaboratoriet i Uppsala som finansierats av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse. Ett tiotal mottagare kommer dĂ€refter att placeras ut vid radiomĂ€tplatser i USA, Norge och Sverige.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2