Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 februari 2009

Fullt upp på ABB:s kabelfabrik trots minskad orderingång

Orderingången föll visserligen det fjärde kvartalet, men gamla order håller de drygt 500 anställda på ABB:s kabelfabrik på Verkö i Karlskrona sysselsatta.
”Vi behöver få in några nya order innan sommaren”, säger Per Haugland, divisionschef i Sverige för ABB Power Systems, där kabelfabriken ingår.

I sommar kommer ABB:s kabelfabrik på Verkö ha rekord i leveranser då närmare tio större fartyg kommer för att lasta kabel. För tillfället går två större kabelprojekt mot sitt slut i Karlskrona. Det ena större projektet är en högspänningskabel som ska sammanlänka näten i östra och västra Danmark över Stora Bält. Det andra är BritNed som är en 260 kilometer lång sjökabel som ska i möjliggöra energihandel mellan Storbritannien och Nederländerna. Det är den rekordstarka orderingången under 2007 och i början av 2008 som fortfarande håller ABB:s personal sysselsatta, enligt BLT.

”Vi har en stor offertstock ute. Det finns flera större likströms- och växelströmsprojekt som är på gång och som kräver kablar”, säger Per Haugland. ”Det är inte helt svart, men det gäller att vara ödmjuk eftersom det är svårt att säga när de resulterar i riktiga order. Den stora osäkerheten finns i hur projekten ska finansieras.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1