Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 februari 2009

Äntligen enas mobilbranschen om laddare

Nu kan det äntligen bli slut med olika ladduttag för mobiltelefoner. Telekombranschen, med bland andra Sony Ericsson, Nokia och Samsung, har kommit överens om en standard för mobilladdare.
En majoritet av alla mobiler som säljs år 2012 ska ha uttag för micro usb, som är en standard från datorvärlden. Bakom uppgörelsen, som blev klar i fredags kväll, står Sony Ericsson, Nokia, Samsung, Motorola och LG.

De olika mobiltillverkarna har i dag olika uttag för sina laddare, men de har också en förkärlek för att byta uttag med jämna mellanrum, så att deras gamla laddare inte fungerar till nya mobiler.

”Jag har en garderob full med laddare, det tror jag många har”, säger branschorganisationen GSMA:s vd Rob Conway när han på tisdagsförmiddagen presenterade uppgörelsen. ”Om du glömmer din laddare kommer nu alla omkring dig ha laddare du kan låna”.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2