Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 18 februari 2009

SensoNor blir norskt igen

Med investerare från både Vestfold och Oslo skiljer sig SensoNor från Infineon. Ny vd blir Sverre Horntvedt, som också har varit detta tidigare. Sverre Horntvedt lovar dessutom flera produkter.
Sverre Horntvedt säger till Gjengangeren.no att alla de 175 anställda kommer att erbjudas anställning i det nya bolaget, när SensoNor lämnar tyska Infineon Technologies AG och blir SensoNor Technologies AS.

- Vi påbörjade processen med ägarskifte för 15 månader och följaktligen innan lågkonjunkturen slog till. Det tog något längre tid än väntat att hitta investerare, säger Sverre Horntvedt till Hortenavisen. Den nya gruppen av investerare leds av Wind, Inc., i Høegh Capital Partners och flera lokala investerare från Vestfold. Storleken på investeringen vill inte Sverre Horntvedt och nuvarande vd Stefan Trautwein uppge.

En viktig orsak till ägarskiftet är att SensoNor önskar flera ben att stå på, varför det också finns planer på att utveckla mer nischade produkter baserade på befintlig teknik och expertis.

Stefan Trautwein kommer förmodligen att sitta i styrelsen för det nya bolaget. Kontrakterade leveranser av sensorer till tyska Infineon Technologies AG kommer att fortsätta.

Ledningen räknar med att lanseringen av nya produkter i det nya bolaget kommer att bidra till tillväxt i år, enligt Elektronikknett.no

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-05-11 10:46 V9.5.4-2