Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 februari 2009

Full fart på Proxy Electronics

Just nu rÄder det full fart hos kontraktstillverkaren Proxy Electronics i Kalmar. Bolaget planerar att öka sin omsÀttning till 225 miljoner i Är, jÀmfört med 100 miljoner under 2008.
Proxy Electronics har Àven anstÀllt sex personer och infört ett nattskift. Produktionen av digitalboxarna stÄr för cirka hÀlften av omsÀttningsökningen om allt gÄr enligt planerat. Enligt bolagets VD Stefan Jakobsson rÀknar Proxy Electronics ocksÄ med att öka sin omsÀttning under 2010, sÀger Barometern. Tidigare var Ericsson den enda kunden vid fabriken men nu har bolaget 20 stycken. Förra Äret stod Ericsson för 75 % av omsÀttningen medan de i Är kommer att stÄ för cirka 10%.

Proxy Electronics söker eventuellt Àven riskkapital till projekt, men vill dock behÄlla sin nuvarande Àgarstruktur. I produktionen stÄr kretskortstillverkning och modultillverkning fortfarande för en stor del men man gör allt mer slutmontage ocksÄ. Norden utgör cirka 90 procent av bolagets marknad.

Som evertiq rapporterade tidigare har Kungsbacka-baserade Dilog lagt produktion av sina digitalboxar i Sverige istÀllet för i Asien, och deras nya box Dilog DT-455 HD kommer att produceras av Proxy Electronics i Kalmar, sÀger Barometern. Boxen Àr helt utvecklad i Sverige med hjÀlp av bland annat bolaget 27M i Linköping, Devellum i Kalmar och Leox Design i Skövde.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1