Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 februari 2009

Full fart på Proxy Electronics

Just nu råder det full fart hos kontraktstillverkaren Proxy Electronics i Kalmar. Bolaget planerar att öka sin omsättning till 225 miljoner i år, jämfört med 100 miljoner under 2008.
Proxy Electronics har även anställt sex personer och infört ett nattskift. Produktionen av digitalboxarna står för cirka hälften av omsättningsökningen om allt går enligt planerat. Enligt bolagets VD Stefan Jakobsson räknar Proxy Electronics också med att öka sin omsättning under 2010, säger Barometern. Tidigare var Ericsson den enda kunden vid fabriken men nu har bolaget 20 stycken. Förra året stod Ericsson för 75 % av omsättningen medan de i år kommer att stå för cirka 10%.

Proxy Electronics söker eventuellt även riskkapital till projekt, men vill dock behålla sin nuvarande ägarstruktur. I produktionen står kretskortstillverkning och modultillverkning fortfarande för en stor del men man gör allt mer slutmontage också. Norden utgör cirka 90 procent av bolagets marknad.

Som evertiq rapporterade tidigare har Kungsbacka-baserade Dilog lagt produktion av sina digitalboxar i Sverige istället för i Asien, och deras nya box Dilog DT-455 HD kommer att produceras av Proxy Electronics i Kalmar, säger Barometern. Boxen är helt utvecklad i Sverige med hjälp av bland annat bolaget 27M i Linköping, Devellum i Kalmar och Leox Design i Skövde.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-06-15 00:12 V9.6.1-1