Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 23 februari 2009

Goda tider råder hos Frontside

Göteborgsbaserade kontraktstillverkaren Frontside Electronics har inga planer pÄ att göra neddragningar utan tvÀrtom, meddelar företagets VD Robert Olsson i en intervju med Elektronik i Norden.
Frontside Electronics omsÀtter idag 37 miljoner SEK och har 28 anstÀllda. Bolagets VD Robert Olsson sÀger till tidningen Elektronik i Norden att kunderna Àr lite försiktigare idag Àn tidigare. Ett exempel pÄ detta Àr att istÀllet för att bestÀlla en serie pÄ 1000 stycken sÄ delar de upp det pÄ tvÄ och bestÀller 500 i taget. Men detta har inte pÄ nÄgot sÀtt dragit ner produktionen och man har gott om nya kunder pÄ vÀg in.

Frontside Electronics Àr inriktat pÄ elektronikproduktion men det hÀnder allt oftare att bolaget levererar hela produkter inklusive mekaniken men man Àr inte intresserad av att ge sin in i konstruktion och egna
produkter. Robert Olsson sÀger ocksÄ att visa kunder har valt att lÀgga över hela sitt produktionsflöde till Frontside och dÄ mÄste man vara helt öppna mot varandra för att det ska fungera.

Frontside hÄller ocksÄ nere antalet leverantörer och sÀger att man har samarbetat med samma leverantörer under mÄnga Är. Exemplet pÄ dessa leverantörer Àr mönsterkortsföretaget Multi-Teknik och komponentdistributören Westcomp.

Bolaget har ocksÄ idag inte en enda krona i lÄn trots att de har en modern maskinpark, och Roberts grundregel Àr att de varken ska ha nÄgra lÄn eller kompanjoner. Han sÀger ocksÄ att han tror pÄ fortsatt produktion i Sverige. De stora produktionsvolymerna Àr borta och kommer inte att komma tillbaks till Sverige men pÄ de normala volymerna sÄ Àr Sverige fortfarande konkurrenskraftiga avslutar Robert pÄ Frontside.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2