Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 02 mars 2009

Spansion söker konkursskydd i USA

Spansion Inc. i USA, som tillverkar minneskretsar för mobiltelefoner, har lÀmnat in en ansökan om konkursskydd efter att inte kunnat göra en rÀntebetalning pÄ 266 miljoner USD.
Företaget, som hade skulder pÄ 2,4 miljarder USD och tillgÄngar pÄ 3,8 miljarder USD i slutet av tredje kvartalet 2008, sökte konkursskydd enligt chapter 11 i gÄr i konkursdomstolen i Wilmington, Delaware.

Spansion planerar att skÀra ner 35 procent av sin arbetsstyrka. Företaget som har sin bas i Sunnyvale i Kalifornien, har inte gjort nÄgon vinst efter att det knoppades av frÄn Advanced Micro Devices 2005 och har lidit av den avtagande efterfrÄgan pÄ halvledare.

Spansion fortsÀtter att undersöka strategiska möjligheter samtidigt som man försöker omstrukturera skulderna och fokusera pÄ de delar av verksamheten som har potential att generera vinst uppgav bolaget i gÄr, enligt Bloomberg.

"Chapter 11 Àr det mest effektiva sÀttet för Spansion att bevara sin verksamhet," sade styrelseordföranden, John Kispert, i ett uttalande. Fyra av Spansions dotterbolag har Àven sökt konkursskydd.

De 65 största oprioriterade fordringsÀgarna har krav pÄ 951,1 miljoner USD, visar rÀttsliga dokument.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2