Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Gerd Levin-Nygren Elektronikproduktion | 03 mars 2009

Note sparkar Gerd Levin-Nygren

Note sparkar sin vd för TorsbyanlÀggningen, Gerd Levin-Nygren.
Uppdaterad. Orsaken uppges vara olika uppfattningar om den framtida strategin för företaget. Koncernledningen vill lÀgga mer produktion i lÄgprislÀnder, vilket Gerd Levin - Nygren ifrÄgasÀtter, enligt sr.se. För tre veckor sedan varslade Note i Torsby 60 anstÀllda om uppsÀgning, och i december varslades 47 anstÀllda. Idag ÄterstÄr 140 anstÀllda. Gerd Levin-Nygren blev utsedd till Ärets chef av tidningen Chef Är 2004.

Gerd Levin-Nygren har arbetat inom koncernen i cirka 35 Ă„r.

”Note har beslutat att de ska avsluta min anstĂ€llning. Jag fick veta det pĂ„ mĂ„ndagskvĂ€llen. Jag hade velat vara kvar men vi har kommit överens om att gĂ„ skilda vĂ€gar”, sĂ€ger Gerd Levin-Nygren. ”Note har en uttalad strategi om att lĂ€gga produktion i lĂ„gkostnadslĂ€nder. Att ha möjligheten att producera i andra lĂ€nder Ă€r bra men jag tycket att man borde kunnat vara mer patriotisk i ett sĂ„dant krislĂ€ge som Sverige nu befinner sig i och dĂ€rmed haft kvar mer av tillverkningen i Torsby. MĂ„nga av de kunder vi haft i Torsby har ocksĂ„ uttryckt önskemĂ„l om att ha kvar produktionen hĂ€r. Vi hade inte klarat oss utan varsel eftersom vi tappat 40 procent av orderingĂ„ngen. Men trots allt gĂ„r fabriken i Torsby bra och Ă€r lönsam, sĂ„ det hade kunnat se annorlunda ut", fortsĂ€tter hon.

I vÀntan pÄ en permanent lösning kommer nu Anders Andersson, som Àr övergipande chef för Notekoncernens lokala anlÀggningar i Sverige, ta över posten som vd i Torsby, skriver NWT.

Enligt Notes koncernchef Arne Forslund Àr Torsbyfabriken den enhet som visar kraftigast minskad omsÀttning. Medan man pÄ andra hÄll i landet sedan Ärsskiftet arbetat med full kraft för att anpassa verksamheterna till ett nytt arbetssÀtt har man i Torsby halkat efter, menar Arne Forslund.

"Historiskt har det gÄtt jÀttebra i Torsby men vi försöker skapa en koncern som passar in i framtiden. Vi har inte varit överens om slutmÄlen och om man inte tror pÄ det man gör eller satsar helhjÀrtat sÄ blir det inte bra. DÀrför gÄr vi nu skilda vÀgar", sÀger Arne Forslund.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2