Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 04 mars 2009

Biovitrum uppgraderar produktionsanläggning med Siemens-teknik

Siemens har fÄtt i uppdrag att leverera en automationslösning till Biovitrums produktionsanlÀggning i Stockholm. Det nya systemet för processautomation innebÀr en modern kontroll av produktionen med större driftsÀkerhet. Orderns vÀrde uppgÄr till cirka 22 miljoner kronor.
ProduktionsanlÀggningen i Stockholm anvÀnds för produktionen av ett proteinlÀkemedel, ReFacto. LÀkemedlet anvÀnds för behandling av klassisk blödarsjuka (hemofili A).

Siemens leverans Àr ett helhetsÄtagande för ombyggnad av automationssystemet i produktionsanlÀggningen. I uppdraget ingÄr bland annat recepthantering för övervakning av odlingsprocessen. Dessutom ingÄr ombyggnation av filterstationer för odlingsmedium samt nytt rengöringssystem för anlÀggningen med en sÄ kallad cleaning-in-place-central.

Det nya systemet för processautomation ersÀtter det befintliga och sÀkerstÀller produktionskontrollen för framtida krav. Dessutom fÄr Biovitrum en modernare anlÀggning som Àr effektivare och fÄr en större lÄngsiktig driftsÀkerhet.

”Riskminimering och produktionskontroll Ă€r viktiga faktorer för vĂ„r verksamhet”, sĂ€ger projektansvarig Ulf Lindquist vid Biovitrum. ”Vi har gjort en noggrann upphandling och till slut föll valet pĂ„ den lösning som Siemens har offererat tillsammans med systemintegratören PRC.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1