Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 september 2001

Aptilo Networks vidareutvecklar Axis systemlösning

Aptilo Networks Àgs och drivs av personer frÄn Axis Communications tidigare ledningsgrupp för divisionen Mobile Internet. Det nya bolaget tar över produkten och utvecklingen av Mobile Access Server frÄn Axis.
Aptilo Networks Àr ett Stockholmsbaserat bolag med kontor Àven i Kuala Lumpur, Malaysia. Torbjörn WÄrd Àr VD för bolaget och alla i ledningsgruppen Àr grundare och delÀgare. Samtliga har mÄngÄrig svensk och internationell erfarenhet frÄn telekom- och dataindustrin.

Flera av de partnersamarbeten som inleddes under Axistiden förs vidare av Aptilo. Bland annat samarbeten med AU-System i Singapore kring navigeringssystem, Columbitech om roaming-tjÀnster och Starcus för kartapplikationer, BlueSolid för sÄ kallad Multicasting och ett samarbete med Perwimas Telecomunications i Malaysia. Aptilo samarbetar Àven nÀra med Axis genom att de bÀgge bolagen Àr ÄterförsÀljare av varandras produkter. Axis har ocksÄ tecknat en konvertibel för en möjlig Àgarandel i Aptilo Networks.

Aptilos huvudprodukt, Mobile Access Server skapar lokala mobila nÀt genom att knyta samman ett antal accesspunkter för olicensierade radiostandarder, bÄde Bluetooth och WLAN (802.11). Dessa nÀt fungerar som ett komplement till dagens GSM-nÀt och framtida 3G-nÀt. Aptilos Mobile Access Server Àr ett effektivt verktyg för nÀtdrift som Àr enkel att installera och konfigurera samt medger stor skalbarhet. Den hÄller en hög sÀkerhetsklass och gör det möjligt för nÀtÀgaren att styra tjÀnster och information baserat pÄ var och vem anvÀndaren Àr. För betalningsrutiner finns grÀnssnitt till externa fakturerings- och CRM-system som kan hantera betalningar via till exempel kreditkort och mobiltelefonabonnemang. Mobile Access Server testas redan kommersiellt av ett antal kunder.

Aptilo ser tre olika kundgrupper för denna typ av systemlösning. 1) Telekomoperatörer och ISP:er som vill utveckla sitt tjĂ€nsteutbud med mobila tjĂ€nster; 2) Ägare av publika platser, sĂ„ som affĂ€rscentra, flygplatser och hotell; 3) En ny typ av konkurrensneutrala aktörer som sköter avtal, kontakter och intĂ€ktsfördelningen mellan mobila ISP:er och mobiloperatörer.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2