Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 09 mars 2009

9,4 procent arbetslöshet i Silicon Valley

I januari ökade arbetslösheten i Silicon Valley med en procentenhet, till 9,4 procent. Detta är den största ökningen sedan 1990.
- Om vi jämför januaris siffror med en skräckfilm, är jag rädd att uppföljarna i februari och mars kan bli ännu mer skrämmande, säger ledaren för Silicon Valley Leadership Group, Carl Guardino till Mercury News i Silicon Valley.

Enligt en undersökning som gruppen har gjort bland de ledande i Silicon Valley, säger Carl Guardino att feedbacken är mycket tydlig: det är dåligt, och tyvärr blir det bara värre. Områdena Santa Clara och San Benito har förlorat 14.900 arbetstillfällen i januari, en ökning med 1,6 procent på bara en månad.

Tillverkningsindustrin förlorade 1.200 arbetstillfällen under januari, där cirka tusen var inom dator- och elektroniktillverkning. Under året har minskningen varit 2800 arbetstillfällen, med 1300 inom elektronikproduktion, uppger elektronikknett.no.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1