Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 mars 2009

Leab startar ett Lean-projekt

"I en vÀrld dÀr det globala konkurrenstrycket ökar ska Leab bli den bÀsta leverantören av komplexa elektroniska produkter med höga krav pÄ flexibilitet och kundanpassning" sÀger Leab i ett pressmeddelande. För att lyckas med det har Leab startat ett Lean-projekt.
Som ett led i satsningen pÄ Lean har Leabs LövÄngerfabrik antagits till Produktionslyftets program för att öka svensk industris produktionskompetens. Produktionslyftets övergripande syfte Àr att utveckla svenska företags förmÄga att producera effektivt.

"Ytterst handlar det naturligtvis om att stĂ€rka vĂ„r konkurrenskraft, sĂ€ger tekniska chefen Elvin Hillergren. Att erbjuda vĂ„ra kunder kortare ledtid och större flexibilitet utan att ge avkall pĂ„ kvalitet och leveransprecision. Det lĂ„ter som en klyscha, men vĂ„ra Ă„rliga kundundersökningar visar att det till ”syvende og sidst” Ă€r just detta som kunderna sĂ€tter störst vĂ€rde pĂ„.

Just nu pÄgÄr en process att lÀgga fast de vÀgledande vÀrderingar och principer som ska gÀlla för LövÄngerfabrikens produktionssystem och ett 5S-projekt har ocksÄ startats.

"Tittar vi in i kristallkulan Àr vi övertygande om att vi gÄr mot allt kortare serier samtidigt som produktfloran och kraven pÄ kundanpassning ökar, sÀger Elvin Hillergren. Det kommer bland annat att krÀva visuell produktionsplanering, optimerade flöden och korta stÀll- och genomloppstider.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1