Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 mars 2009

Ljus framtid för OLED-belysning

Marknaden för OLED-belysning kommer att ta fart under 2011.
Hundratals miljoner dollar har investerats i OLED-belysning, sĂ€rskilt i Europa, USA och Japan. Även om OLED-displayer har funnits i massproduktion i ungefĂ€r ett decennium, har OLED-belysning precis börjat komma produktion i mindre skala, skriver eetimes.eu.

"Detta beror pÄ det faktum att OLED-displayer och OLED-belysning stÄr inför olika utmaningar, sÀger Jennifer Colegrove. pÄ DisplaySearch.

"OLED-belysning emitterar ljus frÄn ytan, kan göras flexibel och Àven transparent som ett fönster eller reflekterande som en spegel. OLED-belysning Àr tunn, slitstark, lÀtt och har snabbt tillslag, brett temperaturintervall, inget buller och Àr miljövÀnlig. Energieffektiviteten hos OLED-belysning har förbÀttrats dramatiskt under de senaste Ären. "

Enligt DisplaySearch, kommer de tidigaste och viktigaste aktörerna inom OLED-belysning att vara Philips, GE, Konica Minolta, Lumiotec och Osram, vilka alla kommer att ha massproduktion av OLED-belysning 2012. De första som kommer att börja sÀlja större volymer berÀknas vara Philips, följt av GE och Konica Minolta.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1