Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 mars 2009

Ljus framtid för OLED-belysning

Marknaden för OLED-belysning kommer att ta fart under 2011.
Hundratals miljoner dollar har investerats i OLED-belysning, särskilt i Europa, USA och Japan. Även om OLED-displayer har funnits i massproduktion i ungefär ett decennium, har OLED-belysning precis börjat komma produktion i mindre skala, skriver eetimes.eu.

"Detta beror på det faktum att OLED-displayer och OLED-belysning står inför olika utmaningar, säger Jennifer Colegrove. på DisplaySearch.

"OLED-belysning emitterar ljus från ytan, kan göras flexibel och även transparent som ett fönster eller reflekterande som en spegel. OLED-belysning är tunn, slitstark, lätt och har snabbt tillslag, brett temperaturintervall, inget buller och är miljövänlig. Energieffektiviteten hos OLED-belysning har förbättrats dramatiskt under de senaste åren. "

Enligt DisplaySearch, kommer de tidigaste och viktigaste aktörerna inom OLED-belysning att vara Philips, GE, Konica Minolta, Lumiotec och Osram, vilka alla kommer att ha massproduktion av OLED-belysning 2012. De första som kommer att börja sälja större volymer beräknas vara Philips, följt av GE och Konica Minolta.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2