Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 mars 2009

Elmia Motek automationsmässa i maj 2010

I maj 2010 relanseras Elmia Motek med mÄlsÀttningen att bli den nationellt ledande mÀssan inom automation. Elmia Motek Àr ett samarbetsprojekt med Schall-Messen, Tysklands största privata mÀssarrangör, och redan nu Àr stödet stort frÄn ledande svenska företag i branschen. Bland andra deltar Bosch Rexroth, Festo, SMC och Parker Hannifin som aktiva partners.
Elmia Motek, 18-20 maj 2010, blir en renodlad mÀssa för automation. Det Àr en bransch som bedöms vÀxa starkt de nÀrmaste Ären eftersom svensk industri ytterligare mÄste vÀssas pÄ detta omrÄde för att hÀnga med i konkurrensen.

- MÄlet för Elmia Motek Àr högt stÀllt - men förutsÀttningarna för att lyckas Àr goda. Nya Elmia Motek fÄr stort stöd i branschen och mÀssan kommer att genomföras i samarbete med tyska Schall-Messen. Det ger mÀssan extra tyngd, menar Peter Scott, affÀrsomrÄdeschef, Elmia.

Schall-Messen har pÄ sin meritlista en rad framstÄende mÀssor i Europa, varav automationsmÀssan Motek i tyska Stuttgart Àr en av dem.
- I framtiden kommer de internationella tillverkarna inom automationsindustrin att koncentrera sina mÀssatsningar till vÀrldsledande internationella mÀssor. Samtidigt fÄr nationella mÀssor en allt viktigare roll som mötesplatser dÀr teknik och affÀrer stÄr i fokus och dÀr regionala kunder och leverantörer trÀffas. Elmia Motek fyller en viktig roll i Skandinavien och Àr anledningen till att jag valt ett samarbete, sÀger Paul E. Schall, vd och Àgare till Schall-Messen.

Flera av de ledande svenska automationsföretagen ingÄr i en arbetsgrupp som nu diskuterar Elmia Moteks uppbyggnad och genomförande, dÀribland Festo och Bosch Rexroth.
- Svenska automationsföretag Àr duktiga och dÀrför Àr en renodlad mÀssa viktig för att visa vilken kunskap som finns. Vi har stÀllt ut pÄ tyska Motek varje gÄng sedan starten, men det Àr mycket intressant med en Motek-mÀssa i Sverige för att nÄ svenska kunder, sÀger Ulf Helles, divisionschef pneumatik, Bosch Rexroth.

MÀssor har pÄ senare Är tenderat att visa upp ett allt mer mixat budskap dÀr man försöker fÄ in flera omrÄden under samma paraply. Att Elmia Motek Àr en renodlad mÀssa med klart fokus tilltalar oss samtidigt som vi tror att för kunderna blir besöket pÄ Elmia Motek intressantare, menar Anders KÀllman, marknadschef för industriell automation, Festo.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2