Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 18 mars 2009

Elnitec har framtidstro trots konkursen

evertiq rapporterade igÄr att Elnitec i Mullsjö, som distribuerar utrustningar, har gÄtt i konkurs. Enligt Klas Lindahl kommer det nya bolaget att fortsÀtta med samma inriktning som förut. Allting bör vara klart inom cirka tre veckor.
För nuvarande drivs verksamheten pĂ„ Elnitec vidare av konkursförvaltare. Parallellt pĂ„gĂ„r processen med nybildning dĂ€r verksamheten drivs av de anstĂ€llda. De gamla Ă€garna Sven-Åke Dahlqvist och Anders Andersson kommer inte att finnas kvar i det nya bolaget, men fem av medarbetarna kommer att finnas kvar i det nya bolaget.

Klas Lindahl kommer att vara en av de nya Àgarna. Enligt Klas Àr hans fokus just nu att fÄ igÄng det nya bolaget.

”För kundernas del Ă€r allting som vanligt. Om de exempelvis behöver hjĂ€lp med nĂ„gon maskin sĂ„ hjĂ€lper vi de som vanligt”, meddelar Klas Lindahl till evertiq.

Alla leverantörer kommer att vara kvar och allting Àr som vanligt meddelar Elnitec. Just nu arbetar man med att fÄ nÄgra nya leverantörer, men allting Àr inte klart Ànnu. Företaget kommer att vara pÄ samma marknader som idag men det pÄgÄr ocksÄ diskussioner om nya marknader.

Anledningen till konkursen var de gamla Àgarnas beslut, men enligt Elnitec sÄ kommer man att gÄ ur det hÀr starkare Àn nÄgonsin och man ser positivt pÄ framtiden. Orsaken till konkursen har inte varit försÀljningen utan gammal bagage. Bolaget har hela tiden haft bra försÀljning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1