Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 mars 2009

Ericssonfolk utvecklar mobil åt Huawei

Femton före detta Sony Ericsson-experter kommer att utveckla mobiltelefoner Ät Huawei i Kista.
Ericssons konkurrent inom mobila nÀt, kinesiska Huawei, planerar att utveckla en egen mobiltelefon. Till hjÀlp har man 15 avhoppade Sony Ericsson-experter, rapporterar Dagens Industri.

Huawei bekrÀftar ryktet om att bolaget har utökat sin verksamhet i Stockholm med en avdelning för mobiltelefoni. Det kinesiska företagets forskningschef i Sverige, Ericssonveteranen Urban Fagerstedt, avslöjar att han rekryterat ett 15-tal personer frÄn Sony Ericsson, som sagt upp en stor del av arbetsstyrkan i Kista. Han kallar det hela för ett helt och hÄllet "opportunistiskt drag", eftersom den plötsliga tillgÄngen pÄ spjutspetskompetens fÀllde avgörandet om en etablering.

"Det hÀr Àr en grupp individer som har jobbat med Sony Ericssons mest avancerade mobiler. De ska fundera pÄ vilka telefoner vi ska ha, hur de ska se ut och vad de ska kunna", sÀger Urban Fagerstedt, som utsetts till chef för verksamheten, till di.se.

"Det hÀr Àr helt nytt för Huawei i Sverige. Det har aldrig tidigare funnits nÄgon tanke pÄ att hÄlla pÄ med terminaler i Sverige", sÀger Fagerstedt i intervjun, skriver dagensps.se.
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2