Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 mars 2009

Penny och Optronic utvecklar interaktiva glasögon

En av Optronics kunder, Penny, har nyligen tecknat ett avtal med BAE Systems HĂ€gglunds avseende gemensam utveckling av avancerade tillĂ€mpningar för mobil handsfreekontroll i militĂ€ra fordon. Produkten ”Penny's Interactive Glasses” kommer att anvĂ€ndas för styrning, direkt fordonsförsvar, omgivningsinformation och kommunikation mellan enheter.
Glasögonen har en inbyggd projektor som projicerar en bild pÄ anvÀndarens nÀthinna, vilken visas cirka 50 centimeter framför anvÀndarens ögon. Den berÀknade grafiska bilden Àr genomskinlig och informationen som visas Àr det verkliga landskapet utanför fordonet.

BÄde glasögonen och all information pÄ skÀrmen styrs via huvudrörelser och klickning med hjÀlp av anvÀndarens kÀkar. Till att börja med kommer glasögonen att ha tre huvudsakliga anvÀndare, förare, stridsvagnsbefÀlhavare och plutonbefÀlhavare. All information frÄn andra enheter, via kameror och sensorer placerade pÄ stridsvagnen och direktiv frÄn baslÀgret kommer att delges direkt via glasögonen. Samarbetet och produkten kommer att medföra konkurrensfördelar för BAE Systems HÀgglunds.

Optronic och Penny har arbetat tillsammans under nÀstan ett Är och Optronic Àr Pennys partner för optisk konstruktion och utveckling. Samarbetet omfattar optikkonstruktion, utveckling och produktion. Samarbetet har redan visat sig vara till ömsesidig nytta för bÄda parter.

”Vi Ă€r mer Ă€n nöjda med utvecklingen av vĂ„ra förbindelser med Penny och Ă€r stolta över att vara en del av deras framgĂ„ng pĂ„ marknaden. Nu blickar vi fram emot vad som kan komma av detta avtal med BAE Systems HĂ€gglunds och ser vilka möjligheter den medför för alla inblandade parter. Det Ă€r ocksĂ„ ytterligare ett bevis pĂ„ att vĂ„rt erbjudande Ă€r rĂ€tt i tiden och att vi bara sett toppen av isberget för applikationer för optronikindustrin i framtiden”, sĂ€ger Rickard Åström, VD Optronic.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2