Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 mars 2009

Facken till storms mot Arne Forslunds uttalande om Notes Torsbyfabrik

Notes VD och koncernchef Arne Forslund och de lokala fackklubbarna har olika Äsikter angÄende vad kunderna tycker om Notes fabrik i Torsby.
Notes fabrik i Torsby klarade sig lÀnge frÄn de kraftiga neddragningarna som drabbade resten av koncernens svenska fabriker. Men i slutet av förra Äret varslades 107 av de 180 anstÀllda om uppsÀgning. Dessutom fick vd:n Gerd Levin-Nygren nyligen gÄ.

Nu har IF Metall och Unionen författat en gemensam skrivelse dÀr de bemöter koncernchefen Arne Forslunds pÄstÄenden i en artikel i Elektroniktidningen dÀr han dels sÀger att Torsbyfabriken, trots varningar frÄn koncernledningen, mötte nedgÄngen för sent, dels att fabriken har haft relativt hög omsÀttningshastighet pÄ kunderna.

Bland annat nĂ€mns i brevet ”Att Torsby-fabriken skulle haft ’en stor omsĂ€ttningshastighet pĂ„ kunder’ kan besvaras med att det senaste Ă„ret har en av 60 aktiva kunder lĂ€mnat fabriken, orsaken var att kunden sjĂ€lv blivit uppköpt och tagit hem produktion.” Dessutom ifrĂ„gasĂ€tter facken om Torsbyfabriken haft röda siffror redan under Q4 2008, dĂ„ de menar att detta verkar sakna bakomliggande fakta.

Arne Forslund lĂ€mnar följande skriftliga svar i Elektroniktidningen till detta : ”Jag uppskattar verkligen det engagemang och den energi som finns i Torsby. Mitt tidigare uttalande Ă€r faktabaserat och jag kommer att fortsĂ€tta dialogen kring detta internt.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2