Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 19 september 2001

Haldex AWD-system i SAAB 9X konceptbil

SAAB Automobile AB har valt Haldex AWD-system som ett av nyckelsystemen i en ny konceptbil
Bilen, (SAAB 9X), presenterades vid Ärets Frankfurt Motor Show. SAAB 9X Àr en konceptstudie av en framtidsbil med höga prestanda.

Konceptbilen SAAB 9X indikerar en framtida inriktning av modellutveckling, som kombinerar sportighet och framtrÀdande dynamiska egenskaper. För att Ästadkomma
detta har bl.a. Haldex AWD-system valts och i nÀra samarbete med Saab har Haldex AWD-system optimerats med avseende pÄ de önskade köregenskaperna i bilen.

Haldex AWD-system Àr kopplat till bilens CAN-bus-system, vilket innebÀr att det kan kommunicera "on-line" med andra elektroniskt styrda system för att kontinuerligt optimera AWD-systemets funktion beroende pÄ körförhÄllandena. Haldex-systemets reglerbarhet tillhandahÄller en unik möjlighet att balansera och kontrollera över- och understyrning med hög precision och stabilitet.

I SAAB 9X utnyttjas Haldex AWD-system för att bÄde Ästadkomma en avancerad fordonsdynamisk kontroll och för att förbÀttra framkomligheten, samtidigt som körsÀkerheten ytterligare ökas.

Haldex Àr en innovatör inom fordonsteknik och marknadsför egna system och komponenter till lastbilar, bilar och industriella fordon. Haldex Àr noterat pÄ Stockholms Fondbörs A-lista och har en ÄrsomsÀttning pÄ över 6 miljarder kronor med 4.100 anstÀllda.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2