Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 26 mars 2009

Mobiltillverkare hotade av kontantersättning

Mobilkunder kan nu fÄ kontant betalt för att inte köpa ny telefon. Erbjudandet Àr ett slag mot stukade mobiltillverkare.
Operatören France Télécom har tagit ett nytt grepp pÄ sin hemmamarknad. Befintliga mobilkunder erbjuds en check pÄ 40 euro om de förlÀnger sina abonnemang med ett Är och behÄller sin gamla mobil. Samtidig donerar France Télécom 5 euro till VÀrldsnaturfonden. Erbjudandet gÀller bara om kunden har nÄtt en viss nivÄ i operatörens lojalitetsprogram, enligt Dagens Industri.

MÄnga operatörer har stora kostnader för subventioner av mobiler till kunder som skaffar ett abonnemang.

"45 euro Àr betydligt mycket billigare Àn att ge kunden en gratis mobil som lockelse för att teckna ett nytt avtal", sÀger Martin Garner grundare av telekomkonsulten Commvine.

"Samtidigt som bolag som Nokia och Sony Ericsson pressas av svag försÀljning blir dessa upplÀgg ytterligare ett hÄrt slag", skriver Ovums telkomanalytiker Emeka Obiodu i en kommentar.

Samtidigt varnar Martin Garner för kortsiktiga vinster.

"Kunderna anvÀnder mer avancerade internetbaserade tjÀnster om de har en ny handdatormobil istÀllet för en gammal mobil. Detta kommer minska France Télécoms kostnader lite, men inte fÄ deras kunder att byta upp sig och höja operatörens snittintÀkter."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2