Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 26 mars 2009

BB Electronics visar rekordresultat och utökar i Horsens

Elektroniktillverkaren BB Electronics vÀxer trots den finansiella krisen och samlar nu all sin danska tillverkning.
BB Electronics, som tillverkar elektronik till industri, medicin och telekommunikation/IT, flyttar den nuvarande produktionen frÄn Give och samlar all sin danska verksamhet under ett tak i Horsens, dÀr företaget utvidgar med 2500 kvadratmeter. Alla anstÀllda i Give fÄr behÄlla sina jobb.

- Koncentrationen av den danska produktionen i Horsens Àr bÄde logisk och rationell och en naturlig del av arbetet med att stÀndigt förbÀttra företagets konkurrenskraft pÄ en krÀvande marknad. Vi gör detta bÀst genom att endast ha en fabrik i Danmark för att tillverka produkter med högt teknikinnehÄll i smÄ och medelstora serier, medan fabriken i Suzhou i Kina frÀmst anvÀnds för produkter med ett högre arbetsinnehÄll eller i de fall dÀr BB Electronics kunder har Kina som andra hemmamarknad, förklarar Knud Andersen, vd för BB Electronics.

Nya kunder och gott Ă„rsresultat

BB Electronics har under de senaste Ă„ren genomfört ett omfattande LEAN projektet. Det har investerats i ny teknik och byggts ett tekniskt centrum med sĂ€te i Horsens. Dessutom har försĂ€ljning och marknadsföring i hela Skandinavien förbĂ€ttrats med nya sĂ€ljkontor i VĂ€sterĂ„s och Halmstad samt utveckling av kundserviceorganisationen. Även aftersales-verksamheten har byggts ut. Sammantaget fĂ„r dessa initiativ företaget, trots krisen, att se positivt pĂ„ framtiden.

Under Är 2008 nÄdde BB Electronics A/S en omsÀttning pÄ knappt 710 miljoner danska kronor och en vinst före skatt pÄ 22,4 miljoner. Rörelseresultatet (EBITDA) var 54 miljoner DKK.

Resultatet beror pÄ ett stort antal nya kunder sÄvÀl som en mycket positiv utveckling av samarbetet med befintliga kunder. BB Electronics ser mÄnga nya möjligheter trots den nuvarande globala finansiella krisen.

- MÄnga företag fokuserar nu pÄ sin kÀrnkompetens. Detta innebÀr att de ofta outsourcar produktion, logistik och reparationer, som Àr vÄr specialitet, sÀger Knud Andersen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1