Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Radius kretskortsfabrik i Karlskrona Elektronikproduktion | 27 mars 2009

Radiusorder ger jobb i Karlskrona

Radius i Karlskrona har fÄtt en mÄngmiljonorder frÄn Förenade Arabemiraten. Produktionen av ordern kommer att ge jobb i ett par Är.
– Det finns potential till fler bestĂ€llningar frĂ„n Förenade Arabemiraten, sĂ€ger Åsa Alm marknadskommunikatör pĂ„ företaget.

Radius etablerade ett kontor i Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi för drygt ett Är sedan. Nu kommer de första bestÀllningarna frÄn landet.

Radius tillverkar system för fjÀrrstyrning, kontroll och automation av bland annat elnÀt och vatten och avlopp.

–Vi har sedan en tid tillbaka ett testsystem pĂ„ plats. Nu har det resulterat i en stor order, sĂ€ger Åsa Alm som inte kan avslöja ordervĂ€rdet. Kunden vill att det Ă€r hemligt, enligt BLT. Jag kan bara sĂ€ga att uppdraget innebĂ€r att produktionen hĂ€r i Karlskrona kommer att pĂ„gĂ„ i ett par Ă„r.

Totalt gÀller det 560 nÀtstationer som ska automatiseras. BestÀllaren som heter ADDC Àr en av Förenade Arabemiratens eldistributörer och en del av the Abu Dhabi Electricity and Water Authority.

I slutet av november tog Radius en ny ytmonteringslinje i drift vid anlÀggningen i Karlskrona.

–Vi satsar för att tĂ€cka framtida behov. Med en fördubblad produktionsyta och en toppmodern ny kretskortsmontering kommer vi att kunna fortsĂ€tta vĂ„r expansion och tillvĂ€xt, sa vd Hans Ottosson dĂ„ till BLT.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1